Torsdags-listan!

För att skoja till det hela kommer jag ta listan i bakvänd ordning idag. Busigt värre!

3. Mitt skägg. Eller ja, håret i ansiktet som ska föreställa skägg. Det är ännu inte tillräckligt tätt för att jag ska kunna göra något kreativt av det. Och det har passerat stadiet då man kan gå uppåt en vecka utan att behöva raka sig. Just nu har jag antingen den baby-liknande nyrakade looken, eller den fjuniga tonårspojke-looken. För att uppnå de ultimata utseendet så måste jag vänta tills 2-dagars stubbet kommit fram, för det ser faktiskt ut som skägg för de otränade ögat. Alltså har jag börjat planera in mina rakningar, så jag ska tajma 2-dagars stubbet till lämpligt tillfälle.

2. Snön. Först kommer det lite smått. Sen kom ett brutalt snötäcke och la sig över hela Stockholm. Självklart innebar detta kaos i alla trafik och alla klagar på kommunaltrafiken. "Det snöar ju varje år, borde dom inte vara bättre förberedda?". Folk står där med sommardäck på bilen och undrar hur sjutton dom ska kunna ta sig till jobbet. Och nu när snön snabbt smälte bort så klagar folk över att de inte är lika mysigt längre. Det är slaskigt överallt. Kan vi lämna den stackars snön ifred? Kan vi sluta skylla allting på snön? Snön är mysig, snön är jul.

1. Min vänstra lins. Jag har kontaktlinser och har så haft i cirkus 5 år. För drygt 1 år sen så fick jag ny styrka på linserna och såg klockrent. Nu misstänker jag att jag behöver ännu en ny styrka. Ni förstår, mitt vänstra öga är ständigt lite småsuddigt. Tänk er att ni har ett fönster framför varje öga. Det ena är nyputsat och knappt märkbart, medan den andra är full av feta fingeravtryck och en äcklig fluga mellan glasen. Problemet är bara att jag måste beställa nya linser. Ska jag dra en vild gissning på någon styrka och hoppas att den är bättre, eller betala dom 500 kronorna som blodsugaroptikern vill ha, bara för att justera min styrka en aning? Det lutar åt alternativ 1.

Här är förresten resultatet av vår omröstning!

Hur ofta läser du ThimBenner.blogg.se?
Varje dag57% (21)
Några gånger i veckan16% (6)
En gång i veckan14% (5)
Aldrig. Ni suger.14% (5)

Totalt antal röster: 37.//Thim

Torsdagslistan

1. Snöblandat regn. Jag har inget emot själva fenomenet, dock begreppet.

Från början funderade jag nämligen på om det fanns ett engelsk begrepp för detta men jag kunde inte komma på vad det skulle kunna vara. Snow-blended rain liksom?

Jag kände att jag behövde ett engelskt begrepp för det. Om någon från ett engelsktalande land skulle ringa mig och fråga hur vädret var här i Sverige, så skulle jag liksom vilja kunna säga att det var snöblandat regn utan att behöva dra värsta förklaringen.

Nu tror jag inte att någon från ett engelsktalande land kommer ringa mig helt random och fråga efter vädret, men ändå. Jag vill vara förberedd om det nu skulle hända.

Jag frågade därför experten på engelska i mitt umgänge, nämligen Thim. Thim tänkte efter ett tag, grävde djupt i bakhuvudet och sa sedan att det engelska begreppet för snöblandat regn var "sleet". Kort och gott.

Min irritation har nu därför bytt karaktär. Den tog en helomvändning.

Jag är nu inte längre irriterad på att det inte finns något ord för snöblandat regn på engelska, eftersom det uppenbarligen finns. Jag är istället irriterad på att engelskan har ett mycket bättre ord för det hela!

Ett kort, enkelt ord som beskriver hela fenomenet. Fem små bokstäver.

Själva har vi ett långt jävla begrepp som innefattar två substantiv och ett verb. Det, det irriterar mig.2. Dåliga varningstexter på uppblåsbara klätterväggar.

Jag måste faktiskt relatera till en grej i det senaste inlägget, rörande klätterväggen.

Jag gick nämligen förbi den och kollade ett tag efter att jag lyft ner ungen. Då såg jag en lapp.

På lappen stod det med liten text att barn inte fick klättra utan uppsyn från en vuxen. Texten var dessutom på engelska...

Som att det inte vore nog med att texten var liten och på engelska, så satt den högst upp på klätterväggen! Inget normalstort barn skulle kunna uppfatta den från marken.

Lägg där till att dom flesta barn som vistas runt den där klätterväggen inte ens är läskunniga...

Detta tycker jag är under all kritik. Den lilla grabben som oskyldigt gav sig upp på väggen hade ju ingen aning om att han inom kort skulle sväva i "livsfara"!3. Fotbollsklubbar som vill ha Magnus Hedman.


Seriöst, är Magnus Hedman någon slags vikarie i engelsk fotboll?

Jag tror att det är ett skämt varje gång. Att dom liksom vill driva lite med honom. Jag menar, han var ju inte ens bra under den tiden då han var aktiv?

"Jag behöver minst två veckors träning". Ha! Minst två veckors träning... Som att City förväntade sig något annat. Att dom trodde att han var fit for fight direkt. Att dom förväntade sig att han skulle ta första bästa plan till Manchester, ta på sig målvaktshandskarna igen och debutera redan i övermorgon mot Arsenal.

Och två veckor... Killen skulle ju behöva ett års intensivträning för att ens få fundera på en comeback i allsvenskan...

Vad är det egentligen för fel på engelska fotbollsklubbar?

Kanske är det dags att damma av Ravelli igen också? Hur mycket tid skulle han behöva för att vara redo? Tre veckor?


//Benner


Pojken som lekte Spiderman men som tog sig vatten över huvudet...

I förra veckan var jag och jobbade på "Barnens trollskog" i Skärholmen. Det är ett stort lekland för ungar med massor av hoppborgar och andra trevligheter. Ni vet, allt sånt där som inte fanns när vi var små! (lägg märke till hur gammal jag låter)

Det finns till och med några slags luftdrivna kanoner som man kan skjuta bollar på varandra med. Eller, varandra och varandra, man skjuter uppifrån på folk som står nedanför. Folket nedanför har alltså ingen rätt att försvara sig. Jag gillar den grejen.


Hur som helst. När jag står där och sätter in en glasruta så hör jag plötsligt hur en unge börjar skrika. Han skriker "Maaaaaaaamma!".

Jag tänker att mamman säkert är i närheten och bryr mig inte mer om det. Ungen bryr sig dock. Han fortsätter skrika.

Efter 3-4 skrik hör jag hur rösten spricker. Den blandas med gråt. Varje mamma-skrik blir dessutom mer och mer panikslaget.

Jag känner då att det är min plikt som vuxen att gå och kolla vad det är frågan om. Den lilla pojken har kanske gjort sig riktigt illa!

Jag följer rösten och kommer slutligen fram till en klättervägg på ca. 2 meter. Högst där uppe sitter det då en liten pojke i treårsåldern i någon slags Spiderman-position, med ett så hårt grepp om klätterväggen att knogarna vitnat.

Han är vettskrämd. Paniken i hans tårfyllda blick går inte att beskriva. Han vet att hans små pojk-armar snart kommer ge vika och att han kommer falla handlöst hela vägen ner på den stora mjuka madrassen nedanför honom. Han vet att detta kan bli hans slut.


Jag erbjuder mig att hjälpa honom ner och känner mig som någon slags räddare i nöden. Pojken nickar ivrigt och jag lyfter ner honom.

Dock känner jag att något kan komma att gå fel. Jag har en bestämd känsla av att pojkens mamma kommer dyka upp bakom hörnet just precis när jag lyfter ner honom och missuppfatta hela situationen. Hon kommer antagligen tro att jag gett mig på den stackars grabben och att hans panikfulla gårt-skrik som hon hört på avstånd berott på mig!


Som tur var händer inte detta. Pojken börjar istället gråta ännu mer och springer direkt iväg. Han förstod troligtvis hur nära han nyss var att mista livet i en allvarlig klättringsolycka. Allvaret liksom sköljde över honom och chocken efter denna näradöden-upplevelse fick tårarna att spruta.


Samtidigt stod min chef utanför fönstret på en darrig sky-lift, tio meter ovanför marken. Det var nollgradigt, regnade kraftigt och blåste. Han hade stått där i stort sett hela dagen.

Först då förstod jag hur skönt det är att vara barn. När "livsfara" är att vara en och en halv meter upp i en uppblåsbar klättervägg.
När det värsta som kan hända är att man trillar ner och landar på en mjuk och tjock madrass...


//Benner


Världens skönste pappa

Igår var pappa med jobbet i Västerås. Dom skulle ha något slags möte. Brainstorma lite. Bolla idéer. Ja, ni förstår.

Efter mötet skulle dom alla gå ut och äta lite och därefter kanske ta några glas.


Vid halv tolv igår kväll ringde han plötsligt på min mobil. Jag, som börjar jobba klockan sju varje dag, ville förstås sova då. Jag tryckte därför bort samtalet och la mig igen.

Tre sekunder senare ringde han igen. Jag tryckte återigen bort samtalet och antog att han skulle förstå budskapet den här gången. Det gjorde han inte...

Ytterligare några sekunder senare ringde det nämligen för tredje gången. Jag kände att det var dags att få ett slut på det hela och svarade därför med ett aggressivt "JAAAAAA?!".


I andra luren fanns dock inte pappa... Det var en tjej!

Jag trodde först att det var någon av pappas kvinnliga arbetskollegor som körde en busringning men jag misstog mig.

Det var nämligen min kära far som hade "fixat tjejer" åt mig. Han hade raggat upp västerås-tjejer och "lagt in ett gott ord" för mig som han uttryckte det. Sedan hade han fått en av dom att ringa mig.

Jag tyckte det vart pinsamt och fick förklara att jag var trött och ville sova och la sedan på.


När jag nästan hade lyckats somna ringde det igen. Återigen pappas nummer. Jag svarade, denna gång något snällare, ifall det var en tjej till. Jag ville ju inte ta ut min ilska på någon stackare som hade tvingats ringa mig av min pappa...

Den här gången var det dock ingen stackars tjej. Det var min gode far himself. Han ville att jag skulle tacka honom. Han tyckte det var på sin plats.

Jag skulle just förklara att jag faktiskt ville sova när jag hör hur pappa börja snacka med nästa tjej. Den här gången var det tjejen som jobbade i receptionen på hans hotell. Pappa förklarade för mig att hon var 19 år och såg väldigt, väldigt bra ut. Sedan frågade han efter hennes nummer.

Tjejen i receptionen ville inte alls ge honom numret. Hon kände sig väl lite påhoppad i det här läget skulle jag gissa. Pappa försökte lirka fram det men receptionist-tjejen var stenhård.

Pappa talade då om för mig att han skulle gå och ta en till öl och därefter la vi på och vi hördes faktiskt inte mer under den kvällen.


Imorse ringde han dock på nytt. Han sa att han hade bra nyheter. Han hade berättat allt om mig för receptionst-tjejen och till slut hade han fått hennes namn så att jag skulle kunna söka upp henne på facebook. Själv tyckte jag bara att den här "ragga tjejer på fyllan åt sonen"-grejen hade gått lite väl långt.

Pappa tyckte jag var larvig. "Sök upp henne nu, hon var hur söt som helst. Helt klart något för dig!", sa han och la på.


Problemet är väl bara att hon troligtvis lär tro att jag är något freak som skickar min pappa på uppdrag att hitta tjejer åt mig. Att jag säger åt honom att vara en påfrestande och jobbig jävel till dess att han får tag på ett nummer.

Den här stackars tjejen var kanske helt vettskrämd... Hon tror troligtvis att jag är den obehagligaste människan i hela det här landet.

Att kontakta henne skulle vara det absolut pinsammaste jag någonsin gjort i hela mitt liv, därför struntar jag nog i det. Jag låter det vara ogjort. Jag låtsas som att pappas utflykt till Västerås aldrig skedde.


Allt detta har jag nu fått att bekymra mig om, trots att jag egentligen bara ville få sova igår! Det kallar jag oflyt.


Jag kan hur som helst bara skratta åt alltihopa. Att pappa tänker på mig och vill göra något gott ska han ha en eloge för. Det är ju sådana här grejer som fyller våra liv med humor. Den här spontaniteten.

Jag tror faktiskt att han är världens skönaste pappa.
Som tack för att han försöker så ska jag ta och ragga upp några 40-taggare nästa gång jag är ute och få dom att ringa honom. För att visa min uppskattning. Allt handlar ju liksom om att ge och ta!


//Benner


Glödlampor

I mitt tak hänger en takfläkt med 5 lampor i.
Jag är en väldigt miljömedveten människa, så därför släcker jag alltid lampan när jag inte har någon användning av den. Trots de så slocknar lamporna en efter en. Nu var det så att jag bara hade en av 5 lampor kvar. Även den började visa tecken på att den sjöng på sista versen, så jag åkte och köpte två stycken tvåpack med lampor. Till mitt förtret så hade jag köpt fel fot. Det finns alltså en smal och en tjock typ av fot till lamporna. Jag blev väldigt arg, men svensk som jag är så accepterade jag detta och nöjde mig med en halvt skinande glödlampa.
När även denna slocknade för några dagar sen fick jag känna på konsekvenserna av min svennighet.
Jag var tex tvungen att använda mig av ficklampa för att kunna hitta rätt kläder i garderoben och låta sänglampan stå på dygnet runt för att överhuvudtaget kunna lokalisera mig i rummet.
 
Nu fick jag dock en ny chans att åka och köpa lampor och denna gången va jag mycket noga med att leta efter småfötterna. Jag gräver runt bland lampförpackningarna på Willys och hittar tillslut raden med småfotingar. Den sken som en sol bland alla dessa storfötter. En helt orörd rad med underbara glödlampor. Jag köpte 3 tvåpack.

När jag nu skulle skruva i dessa, med visst problem pga bristen av ljus, så upptäcker jag något fasansfullt.
Jag hade, av någon jävla anledning, fått 1 paket med småfötter och 2 med stora. Hur kunde detta hända? Jag tog dom från en helt orörd rad, där en småfot stod längst fram.

Nu har jag iallafall skruvat i dom två lamporna som passade och hittade ett par lampor hemma, dock av annan modell. Så jag har nu 2 runda lampor och 2 avlånga. Mycket estetiskt.
Nästa gång ska jag be en expert plocka fram mina lampor, för detta verkar vara snudd på omöjligt.

Jag vill bara passa på att fråga er läsare, om någon har en jävla susning om varför det finns två olika storlekar på lampor, när själva lampan ändå har samma form, storlek och watt?


//Thim

Det lönar sig att agera osvenskt

Kan ni se framför er hur jag sitter med en snus under läppen och ler nöjt? Hur jag smuttar lite på den och ser sådär fruktansvärt nöjd ut?

Hur jag betraktar allt i min omgivning med en belåten min och hur jag liksom uppskattar allt här i livet mycket mer?

Det är nämligen precis så jag känner mig just nu.


Anledningen är mycket enkel. Jag hade nämligen en dosa snus nyligen som innehöll en tom påse. Snål som jag är vart jag rasande. Kände mig lurad.

Det var nämligen inte första gången det hände och jag berättade därför för pappa hur irriterad jag var. Pappa höll med mig. Delade min ilska.

Vi bestämde oss därför för att skicka in dosan med den tomma påsen i till Swedish match och skrev dessutom ett brev. Detta skedde i onsdags.

Idag, två dagar senare, fick vi ett brev tillbaka där dom bad om ursäkt och dom passade samtidigt på att skicka med ett gäng dosor som förlåtelse. En av dosorna var den nya sorten "Grov Black".


Så nu sitter jag alltså här, med en "Grov Black" under läppen och känner mig sådär nöjd. Sådär nöjd som nog bara jag kan känna mig.

Jag har dessutom fått ett tydligt besked på att det faktiskt lönar sig att vara sådär typiskt osvensk och inte acceptera allt. Man ska klaga när någonting är fel. När man inte blir nöjd.


Så nu vet ni det, alla svennar där ute. Om ni någon gång agerar lite osvenskt och klagar så kommer kanske även ni sitta där framför datorn och le nöjt, med en gratis Grov Black under läppen.

Och vad jag vet så är ju faktiskt gratis det bästa som finns...


//Benner


Torsdags-listan!

Ni vet nog vad det handlar om vid de här laget.
3 saker som irriterar skiten ur mig.

1. Dammsugning. Man drar den där förbannade dammsugaren fram och tillbaka för att tillsist upptäcka att man inte gjort annat än att skotta dammet framför sig. Man måste lägga dammsugaren på dammet för att få upp de, enda fungerande tekniken. Varför inte bara inse att de kanske va lika bra förr, med sopkvast?

2. Tv6. Tv6 sänder en helt egen typ av program och film. Den såkallade Tv6-tvn. Det är filmer som är så dåliga att dom inte visas i andra kanaler. Och det är serier som är så kassa att man undrar om ens manusförfattarna och skådisarna tycker att det är bra. Och så varvar dom detta med serier som Scrubs, Weeds, Prison Break (dock bara repriser, men de är ju ändå dom bästa avsnitten?), Family Guy, Simpsons.. Och så visade dom Den gode, den onde, den fule en gång. Satsar tv6 på att ha dessa askassa filmer och program för att skapa någon slags image? Och sen har dom slängt in dessa andra topp-program bara för att locka tittare?

3. Torsdagar. Varje torsdag känns som en dag i mängden bara. Idag var det iofs min namnsdag, så det var väl inte riktigt en i mängden. Men det är denna torsdags-lista... Jag tänker hela veckan på vad som ska skrivas ned på torsdags-listan, men när det väl är torsdag så finns de inte en enda tanke på den här listan. Torsdags-listan förtjänar bättre än en torsdag!


Dags för en gammal god vän att göra comeback!

Dagens låt: Kent - VinterNoll2


//Thim


Det där lilla extra

Jag var nyss med om en sjuk grej. Ni vet en sån här Jesus-grej, typ.

Det är nämligen så att jag och Thim alltid brukar sitta och kolla på Boston Tea Party och skicka sms till varandra och kommentera allt. Lite töntigt sådär, vi vet. Men ändå.

Hur som helst. Idag kollar inte jag, eftersom jag sitter och kollar på film. Plötsligt slår dock tanken mig att Thim säkert sitter och kollar och att han borde sms:a snart. Jag kollar därför ner på mobilen som ligger framför mig på skrivbordet. Vad tror ni händer just i det ögonblicket?

Jag får självklart sms från killen där han kommenterar programmet!

Det kallar jag för jesus-grej.


Jag tror vi har det där lilla extra, jag och Thim. Det där lilla extra som gör att vi inte behöver prata med varandra för att förstå vad den andra tänker. Vi bara vet.


//Benner


En lätt ansiktslyftning för ThimBenner.blogg.se

Idag har vi piffat till bloggen lite. Bla. så har vi lagt in en countdown till julafton och en omröstningsfunktion!
Ni hittar dessa otroliga high-tech funktioner till höger.
Vi hoppas nu att dessa små tricks ska leda till vårt oerhört efterlängtade och välförtjänta break-through!

Jag ska även passa på att ta upp de hela med polisanmälan också.
Grannen har tagit tillbaka den (tror jag) efter en diskussion med mamma Thim. Jag väntar fortfarande på att få en personlig ursäkt.
Detta är dock inte första gången som Thim hamnar i trubbel med lagen. Jag har tidigare blivit stoppad av tre poliser påväg hem från en hemmafest. Jag blev anklagad för inbrottsförsök, men lyckades tillslut bevisa min oskuld och fick gå hem. Jag har även blivit stoppad av två väktarbilar när jag steg av nattbussen. Jag var påväg hem från jobbet, så jag var nykter denna gång. Dom körde en kroppsvisitering på mig och lät mig sedan gå efter ett par frågor.

Jag hade kunnat acceptera detta, om jag var svart.
Polisen misstänker alltid den svarta mannen.
Nu är jag en vit, spinkig, svensk 19 åring som inte kan ses som en samhällsfara på något sätt.
Vad är det som gör att lagens förlängda arm ser mig som ett hot?
Är det min stora näsa?


//Thim

Fars dag

Idag är det fars dag, en väldigt stor dag för min pappa.

Jag hade förberett med trisslotter för att göra honom glad. Pappa tog emot trisslotterna och sken upp som ett litet barn. Sedan satte han sig och skrapade.

Han skrapade första lotten. Ingen vinst. Han sken dock fortfarande som en sol.


I och med att han skrapade fram nitlott efter nitlott började hans lycka dock att avta. Jag såg hur hans leende vart mer och mer ansträngt ju fler lotter han skrapade. Till slut var lotterna slut och pappa hade inte ens vunnit 25 kronor. Leendet var nu helt bortblåst. Han såg förtvivlad ut. Jag kunde se hur underläppen började darra lite lätt som att gråten var på väg.

- Tack då, pressade han fram med sprucken röst.


Jag visste att pappas dag skulle vara förstörd i och med detta och jag handlade därför snabbt.

- Men jag hade även tänkt att vi skulle gå ut och äta mat och gå på bio!, sa jag kvickt. - Jag bjuder.

Jag såg hur lyckan återigen blommade upp i hans små tårfyllda ögon och hans förhoppningar om en bra fars dag var nu tillbaka. Han svävade nu återigen omkring på små glädje-moln.

Jag kände att han behövde det här.


Nu är vi i alla fall hemma igen och jag tror att jag lyckats behålla platsen som pappas favorit-son, trots fiaskot med trisslotterna


//Benner


Polisanmäld

Imorse när jag kom hem från jobbet så fick jag en ganska rejäl överraskning.
Jag hade blivit polisanmäld.

Det hela grundade sig i att min granne hade fått en lampa sönderslagen och sett någon springa iväg. Han hade börjat jaga denna någon, men såg sig besegrad efter att någon hade försvunnit in i skogen. Han går då tillbaka till huset och ser mig, som just kommit hem från jobbet. Han lägger ihop 1+1 och får 5. Jag blev polisanmäld för skadegörelse.


//Thim


Carl Hamilton

Han verkar ju fullkomligt dum i huvudet

Torsdagslistan, saker jag irriterar mig på

1. Svenska TV-serier.

Jag tror aldrig jag har sett en svensk TV-serie som har känts bra. Som har känts trovärdig.

Där det känns som att dom verkligen fått ihop riktigt bra skådespelare. Jag börjar tro att det knappt finns bra skådespelare i Sverige.

Och kom nu inte och säg: "Men andra avenyn är ju bra!", för det är det inte. Det är skitdåligt.


2. Att behöva bädda om sängen varannan dag.


Se på den här bilden. Såhär kan min säng se ut bara några dagar efter att jag bäddat om den. Det är inte normalt.

Lakanet har helt gett upp greppet om madrassen. Madrassen har i sin tur helt gett upp greppet om sängen, osv.

Det stör mig något ohyggligt.

Jag vet inte vad det beror på. Jag vet inte vad som går snett. Jag vet inte hur jag lyckas.

Det enda jag vet är att jag gör någonting galet när jag sover. Fruktansvärt galet.


3. Djurgården Fotboll.

Behöver jag ens motivera? Jag skäms, helt enkelt.


//Benner


Sju saker ni inte visste om ThimBenner

Bloggmanager-Marre ( http://jiellow.blogg.se/ ) har utmanat oss. Vi ser dock inte riktigt vad själva utmaningen är... Det känns liksom bara som någon slags kedje-grej.

Vi valde i alla fall att anta "utmaningen". Vi är ju inga fegisar. Dock tänker vi bryta kedjan, då vi är stark emot den typen av upplägg. Dessutom läser vi inte tillräckligt många bloggar för att kunna skicka vidare till sju personer...


Det som gäller är då alltså:


Regler;
* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.


Länka till Marre har vi redan gjort, så vi går därför direkt på punkt två. Dom två sista punkterna skiter vi dock i. Vi är lite rebelliska sådär.

Extra rebelliska blir vi då vi skriver sju saker tillsammans, även fast Marre sa att vi skulle göra en varsin. Kaxigt va?

Det är ju trots allt vår blogg tillsammans och vi skriver därför sju punkter som rör oss båda två. Det blir därför sju saker ni troligtvis inte visste om ThimBenner!


* På yngre dagar var Benner dagbarn hos Thim. Vi lekte varje dag och favoritlekarna var "Piff och Puff", "MC-mössen", "Turtles" och "Bernard och Bianca". När vi lekte Piff och Puff var Benner den korkade och när vi lekte Bernard och Bianca fick Benner vara Bianca... Vi kan nu, med facit i hand, konstatera att Benner alltid drog nitlotterna.


* Thim är född 24 dagar före Benner. Det är troligtvis därför han är ett huvud längre.

Benner föddes förresten med röd pung, men det är en annan historia som inte hör hit. Den är dock inte röd längre, bör tilläggas.


* Under slutåret på högstadiet och inledningen av gymnasietiden hade Thim ett rum möblerat med två sängar. Den ena var hans, den andra var Benners. Benner spenderade faktiskt så mycket tid hemma hos Thim att det kändes fullkomligt naturligt.

Hade det bara funnits några lediga rum i huset så är chansen väldigt stor att Benner till och med hade haft ett eget.


* Båda gick ut grundskolan med 180 poäng. Varken mer eller mindre.

Vi var väl inga pluggisar direkt...


* Vi har upplevt vår första och andra fylla tillsammans. Det första var något mesig och halvhjärtad, men ändå skön.

Den andra spårade ur fullständigt och slutade med en nerspydd toalett. Vi båda nekade dagen efter. Synd bara för den skyldige att han hade tagit av sig sin tröja och lagt bredvid toalettstolen innan han hade satt igång med sitt vomiterande... Tröjan hittades nämligen där dagen efter, full av kräkstänk.

Den skyldige nekar fortfarande och hävdar sig vara oskyldig, trots beviset. "planterat bevismaterial", hävdar han.

Vem den skyldige var?

- Kom med en gissning!


* När det var dags för betygssamtal med juridiklärare Bengt i ettan så kallades alla in en och en. Alla utom vi.

Vi fick gå tillsammans och tilldelades samma betyg av den enkla anledningen att Bengt helt enkelt inte visste vem som var vem!


* Våra båda mormödrar är tvillingsystrar. Enäggstvillingar dessutom.

Vi upplever dom dock inte som helt identiska och kan tydligt se skillnad.
Sådär, där har ni sju saker som ni inte kanske inte visste om oss. Intressant va?

Imorgon är det torsdag, vilket betyder att det återigen är dags för listan. Den här gången är det Benners tur.

På återseende.


//Thim och Benner


Obama till vita huset!

Som ni märkt så kom jag inte så långt med min valvaka. Anledningen va att blogg.se vägrade låta mig logga in. Spänningen ökade och ökade och jag slet mitt hår över att jag inte kunde få komma in och sprida ordet. Obama va påväg mot en säker seger. Tillslut kastade jag in handduken, lät blogg.se besegra mig.

Jag kan iallafall upplysa er om (vilket ni redan bör veta) att Obama vann och kommer tillträda som världens mäktigaste man i januari.

Nu ska jag på arbetsintervju om några timmar, så håll tummarna för mig!


//Thim

01:26

Vallokalerna är stängda och dom första rösterna av vikt har börjat komma in.
För tillfället har Obama en ledning på ca 6 procentenheter.

6 minuter före tolvslaget svensk tid så skriver aftonbladet stora rubriker, á textstorlek 48, McCAIN I FLYGDRAMA. Det hela handlade om att hans plan som var på väg in för landning fick lyfta uppåt igen och cirkulera i några minuter innan de kunde landa säkert. Anledningen till detta var "trafik på landningsbanan", alltså en prao-elev bakom ratten på bagagevagnen.

Filip & Fredrik lockar med att självaste Fredrik Reinfeldt kanske kommer dyka upp.


//Thim

Kort update

Jag tror nog att det är lika bra att jag erkänner att jag är Obama supporter, eftersom jag kommer fokusera min vaka på Obama.


Genom att följa Filip & Fredriks valvaka "Racet till vita huset" så har jag fått reda på följande:
Obama har rökt gräs
Mona Sahlin har lika så rökt gräs
Illasinnade rykten påstår att Obama även pudrat näsan.. på insidan.

Mer info av lite mer politisk tyngd lär komma senare. Vallokalerna stänger 01.00 svensk tid.


//Thim

Valvaka med ThimBenner!

Ett historiskt ögonblick på flera sätt! ThimBenner följer under natten det otroligt spännande presidentvalet i USA. Att en utav dom är svart gör det hela ännu mer exotiskt. Jag (Thim) kommer under några timmar att hålla er uppdaterade om hur valet utfaller. Om det blir demokraternas representant Obama, eller republikanernas något äldre McCain.

Enligt färska siffror från en liten by i New Hampshire så leder Obama med 32-16. I denna by stänger nämligen vallokalerna när alla har röstat och därför kommer deras röster in först.

32-16 än så länge alltså, jag kan inte lova att jag kommer kunna uppdatera er med lika exakta siffror i fortsättningen, men jag ska försöka göra detta så proffisionellt som möjligt.

//Thim

Namnsdag

För er som har dålig koll så har kokosnöten Alfred namnsdag idag. Inte på sitt tilltalsnamn då, men på Sverker.

Han är by the way döpt efter Sverker Olofsson, programledaren på "Plus", eftersom vi tycker att han har en så skön stil.

Ni vet, när han hetsar upp sig sådär och snubblar lite över orden samtidigt som han riktar vass kritik mot produkter och/eller personer. Han ger dom ingen chans att ge svar på tal heller, utan går på nya attacker så fort dom öppnar munnen. Det gillar vi.

Med närmare eftertanke så är nog Alfred och Sverker Olofsson totala motsatser till vandra. Alfred är ju faktiskt bara tyst och accepterar det mesta.


Men som sagt. Nu har han i alla fall namnsdag, den harmlösa lilla varelsen!
 

//Benner


Halloween

Nu får nog helgledigheten ändå ta och vara över här. Såhär kan vi ju inte hålla på!


Halloween-festen på Möja vart lyckad som vanligt. Jag säger "som vanligt", av den enkla anledningen att dom alltid är roliga. Folk går liksom in lite för själva grejen.

Jag och Thim däremot går inte in "lite" för det, vi går in stenhårt! Viker våra liv för det. Planerar allt flera månader i förväg.

Vår stenhårda planering gav dessutom resultat. Vi vann nämligen omröstningarna "bästa utklädnad", och "bästa specialeffekter". Två priser vi var väldigt stolta över.

I juryn som utsåg dessa priser satt jag, Thim och Alfred. Vi vann båda omröstningarna med 4-0. (Min röst var värd tre poäng och Alfred valde att rösta blankt. Han ville inte såra någon)


Vi ska dock ha ett varsitt varnande finger för att vi inte åkte upp och hjälpte till med städningen dagen efter. Det var som man säger på ren svenska; riktigt fittigt av oss. Jag ber om ursäkt för det.
Jag försökte nu hitta lite bra bilder på mig och Thim från helgen, men det var svårt. Det känns nämligen som att vi sabbar dom varje gång genom att göra samma jävla fel...


Bild 1.


Thim tar skydd bakom en ölburk medan jag visar min tuffa röda tunga.


Bild 2.


Thim är återigen mitt uppe i en massiv klunk ur sin ölburk medan jag ännu en gång ska visa den där röda tungan.


Bild 3.


Har Thim något vid munnen? Är det en ölburk? Försöker han på nått sätt göra reklam för någon produkt här och vad får han i så fall för betalning?

Har jag den där jävla tungan hängandes utanför munnen här också? Har den rent av låst sig i denna position?Tillslut fick jag nöja mig med den här bilden.

Här har Thim i alla fall ingen ölburk för ansiktet och jag har lyckats hålla tungan inuti munnen. Troligtvis p.g.a. att jag blundar. Jag ser helt enkelt inte att kameran är där och känner därför ingen behov av att visa hur röd min tunga är.


Även Alfred gick faktiskt in för kiss-temat.


Han ville först vara Gene men jag vägrade vara någon annan. Till slut kom vi överrens om att köra sax, påse eller sten om saken. Först den till tre.

Jag vann snabbt med 3-0 och skrattade därefter elakt åt lilla Alfred. Han valde nämligen att forma sig till en sten varje gång, något som jag hade på känn.

Ännu ledsnare vart han dock kort därefter. Som om det inte vore nog med att jag hånade honom för hans sten-liknande kropp så fick han nämligen inte följa med på festen sen heller. Vi tyckte han var för liten. "nästa år Alfie, nästa år", sa vi gång på gång.

Alfred sa inte ett ord under resten av kvällen.


//Benner


RSS 2.0