Plötsligt händer det

Ni vet, Triss slogan. "Plötsligt händer det". Inte ofta man känner att man får tillfälle att säga så.
Idag fick jag tillfälle. TVÅ gånger dessutom.


Det hela började när jag åkte för att ungkarls-handla på Willys. Alltså, köpa Slitz, chips och tortellini. I växel fick jag 122 kronor, alltså en hundralapp, en tjuga och två enkronor.
Fram tills idag så hade jag bara hört ryktet om det såkallade "jubileumsmyntet", ni vet det som jubilerar att det var 200 år sedan Sverige och Finland var ett land. Men när jag tar emot näven med stålar och är i färd att stoppa ner mynten i myntfacket, då fastnar mitt ögat på något suspekt. Ett randigt mynt. Jag håller ju för fan i jubileumsmyntet! Mitt i all upphetsning tappar jag ner myntet i facket och börjar febrilt gräva runt bland alla mina enkronor. "Där, där är den!" viskar jag för mig själv. Vad händer då? Jo, jag finner ytterligare två jubileumsmynt, som hamnat där utan min vetskap! Jag gapar lite smått och viskar "wow!".
 


Vad är chansen att man har tre mynt? Kan det måhända vara så, att 200 års-jubiluemet innebär att myntet tryckts i enbart 200 ex? Sitter jag då med 1.5% utav dessa mynt i min ägo då? Hoppas!

Nästa "plötsligt händer det" var när jag skulle parkera. Eftersom jag handlade efter jobbet, så kom jag hem runt halv sex-snåret. "Fan", tänker jag, "nu är alla bra platser tagna". Kommer få stå längst ner på gatan, sådär osäkert nära övergångsstället att det kan bli en böter. Jag chansar dock, tar en sväng uppåt gatan. Det ser riktigt mörkt ut, när halva gatan är passerad och genomsökt. Och då, mina vänner, då:En enda ficka fanns det. En med god marginal också, som ni ser. Och ser ni vad som är där på andra sidan bilen? Precis, en port. Gissa vems som bor där då, va? HA HA! Jag sträcker näven i luften, när jag stiger ur bilen i triumf!


//Thim

Vad fan är det som händer?Vad i helvete?

//Thim

Vart spelar Zlatan i höst? Jag vet.

Karusellen kring Zlatan snurrar vidare och nu har han påstått att han själv vet vart han spelar i höst.

Nu råkar det vara så att även jag vet vart Ibra kommer hålla till när löven börjar falla.
Mitt skarpa öga iaktog detta, när jag bläddrade igenom torsdagens sportbladet.


Tänka sig, va, att IFK drog det längsta strået!


//Thim


Vad sysslar hon med?

Först kör hon någon rap, eller är det ett pepp-talk för sig själv? Sedan börjar hon dansa, på tok för aggresivt jämtemot musiken i bakgrunden. Sen slutar det ju som det gör också.
//Thim

Aftonbladet gör det igen!

Efter Danmarks-matchen var vi uträknade. Lagerbäck var överskattad och VM 2010 var som bortblåst.
Enda chansen att kvalificera oss till ett VM är att vinna resterande matcher. En omöjlighet enligt Aftonbladet. 

En 5-måls vinst ikväll skulle ta oss upp på tredjeplatsen.
Där har ni förutsättningarna, enligt Aftonbladet. Ikväll vann vi med 4-0, mot gruppens slagpåse.


Ja ni ser, nu är vi i allra högsta grad med i racet mot VM!

Aftonbladet - dubbelmoralens tidning.


//Thim

RSS 2.0