Nyår

Jag har funderat lite över fenomenet Nyårsafton.
Årets sista dag.
Dagen då man lovar sig själv massa saker inför det kommande året.
Dagen då man minns tillbaka över året som gått.

Vilket jävla trams.


//Thim

Tävling!

Minns ni min stil-rena stilrena (stil-rena, hur fan tänkte jag där?) Norrlands Guld-tröja?
Jag har faktiskt kommit över ett exemplar till, i storleken M, och nu tänker jag tävla ut den.

Reglerna är enkla, skriv en kommentar med ert namn och gärna en gullig hälsning till ThimBenner, så drar jag ett slumpmässigt valt namn. För att garantera att inget fusk förekommer så kommer det hela att dokumenteras i en såkallad "video-blogg"!

Mutor kan vara aktuellt, i alla dess former.


//Thim

Julklappsinslagning

Nu har jag slagit in lite julklappar här hemma. Jag blandar traditionella paket med spännande inslagningsvarianter.

Jag vill liksom göra det hela lite roligare. Överraska lite.


Nyss slog jag in en liten ask. Jag är rätt nöjd faktiskt. Här har ni resultatet:Som sagt. Överraska...


//Benner


Torsdagslistan

Om det är någon som undrar över torsdagslistan så har den tagit julledigt. Man kan ju inte gå runt och irritera sig på saker under jultid, som ni kanske förstår.


//Benner


Frikort

Igår hade jag och pappa en far och son kväll hemma framför teven. Vi kollade fotboll och såg när mina fina tips trillade in ett efter ett. Skickligt av mig, faktiskt. Jag tror pappa var stolt.


I alla fall. Senare kom Andrea hem. Hon hade varit ute med tjej-gänget.

Andrea var lite besviken. Hon hade nämligen velat gå till någon ställe där hennes frikort, Bygglovs-Matte, kunde vara.

När jag hörde ordet frikort vart jag nyfiken. Jag visste inte att pappa och Andrea höll på med sånt där.

Jag tyckte att Andreas frikort verkade rätt rimligt. Jag menar, han bor i Sverige, är lite halvkänd men ändå ingen jättestjärna och är väl i rätt rimlig ålder.

Nu vart jag nyfiken på vem pappa hade.

Jag frågade och pappa lutade sig tillbaka lite självsäkert i soffan, sipprade lite på sin öl och sa sedan "Jodie Foster". Sedan log han nöjt.


Jag tycker lite synd om pappa här... Visst, han tyckte att hon var snygg i "När lammen tystnar", men jag tror att hans chanser är aningen mindre än Andreas... Det känns liksom som att han kastar bort den där frikortsmöjligheten ganska grovt, medan Andrea utnyttjar den till max.

För det första bor ju Jodie Foster inte i Sverige.

För det andra är hon betydligt mer känd än Bygglovs-Matte.

För det tredje. HON ÄR LESBISK!


Pappa satt dock kvar lika kyligt i soffan och smuttade på sin öl.

Han vände sig långsamt mot mig, la armen om ryggstödet på ett tufft sätt och sa med självsäker röst: "Jag gillar utmaningar". Sedan vände han sig tillbaka och återgick till teven.


Nu när jag tänker efter så kan jag bara hålla med honom. Han har helt rätt.

Han är helt enkelt min pappa!


//Benner


Jag sitter i en trång bil. Familje

MMS

Jag sitter i en trång bil. Familjen Thim drar till fjällen, med hela huset inpackat i stackars peugoet. Eller är de peugeot? Familjen är oense. Själv har jag sovit 2 timmar, eftersom jag spenderade natten åt att packa. Ja börjar nu inse att jag kanske överdrev min packning. Bla så packade jag 3 böcker. 3! Har jag ens läst 3 böcker sammanlagt? /Thim


"Vill du ha bolle?"

Tisdagen den 16 december. Vilken jävla skitdag. Fyfan.
Tänker inte gå in på detalj vad som gör just denna dag till en sådan pina. Allting, verkligen allting har gått emot mig under hela dagen. Fram tills jag ska hem från jobbet, klockan 3 på natten.
Med tanke på hur dagen sett ut än sålänge så antog jag att min buss skulle vara inställd och att jag skulle få spendera nästkommande timme på Gullmarsplan, utan iPod.

Jag står inne i värmen och tittar efter min buss, när jag hör en svag, ljus och mycket vänlig röst fråga: "vill du ha bolle?".
Min första tanke är givetvis: "alternativ pedofil, som ger sig på 19 åriga killar".
Jag vänder mig och och möts utav en liten "nysvensk"... spärrvakt? Heter dom så, dom i luckorna vid tunnelbanan?
Han hade iallafall lyckats få ett parti bröd från någon närliggande bagare. Trots att han såg ut att behöva de mesta själv, så va han så vänlig att han erbjöd mig en "bolle".Ja vet att det ser ut att vara något från en gammal mans fot, men den smakar gott!


//Thim

Luciatåg i fängelsetEtt gäng flickor i 15-17 års åldern fick alltså gå ett luciatåg på ett fängelse där det satt ett gäng pedofiler och tittade.
Tydligen så har en utav dessa snuskgubbar droppat kommentaren: "en sån skulle man ha".

Hur fruktansvärt T-bagigt är inte de utav honom? Kan ge mig sjutton på att han slickade sig febrilt runt läpparna under hela tåget och ligger just nu och småonanerar åt bilden av lucia som sitter inetsad på hans näthinna.

Vad som är otroligt roligt med denna artikeln är att den först i slutet, som i en liten notis, tar upp att en utav fångarna faktiskt försökte ta sitt liv kort efter tåget! Tydligen blev skammen för stor när han fick se små flickor igen, att han tog till snaran. Dock hann man rädda hans liv... (tyvärr).

En annan sak som är rolig är ju att dom klassas som några utav Sveriges "värsta sexbrottslingar". Förstå då vad dessa män har gjort genom åren. Vi kan nog rent av ha några egna Fritzl där inne, om man ska tro Aftonbladet.

Nog om detta, nu ska jag försöka handla klart julklapparna. Lär som vanligt bli en del till mig själv också. Thim får många paket iår.


//Thim

Style by Benner

När jag läste Thims "Style by"-inlägg nyss så ville jag också ha något att komma med. Något tufft, som Thims nya tröja.

Som tur var hade jag det!

Jag har nämligen klippt mig OCH (håll i hatten) gjort slingor. Ni vet, sådär som tuffa människor gör.


Här har ni resultatet: (Jag la märke till att Thim tagit sitt foto i badrummet och valde därför att göra på samma sätt)Det första jag tänker på när jag ser bilden är dock inte mitt hår. Långt ifrån.

Det jag tänker på är istället att jag inte ser lika söt ut som Thim gör på sin bild. Thim har ju sånna där söta, stora, tindrande ögon som ger en oskyldig blick. Han är lite som en hundvalp. Man vill kramas med honom när man ser den där bilden.

Jag å andra sidan levererar en ganska tom och tillintetsägande blick och kryddar den med ett stelt litet leende. Inte fullt så gulligt. Min bild ger liksom inte samma effekt...


Jag kan inte sluta irritera mig på det. Varför lyckas han och inte jag?

Men vet ni? Jag tror att jag har svaret...

Thim köpte nyligen en ny mobil, en mobil som säkerligen har en mycket bättre kamera än vad min gamla mobil har. Det måste vara där problemet ligger. Thims nya kamera ger gulliga bilder, min gamla ger stela.

Jag måste helt enkelt önska mig en ny mobil i julklapp. En mobil med en kamera som tar bra bilder. Så kallade hundvalpsögon-bilder.


//Benner


Style by Thim - a.k.a Dagens fynd!

Eller egentligen gårdagens fynd.
Igår arbetade jag på Spendrups och för er som inte vet så är Spendrups ägare av Norrlands Guld.
Nu var Spendrups så givmilda att dom GAV mig en helt gratis tröja. Med Norrlands Guld-tryck på!

Här har ni den, vinter 08-09's hetaste plagg!
Ser ni loggan? Detta är den gamla logotypen. Kan inte tänka mig annat än att det höjer värdet på denna tröja till himmelska höjder.

Till detta avnjuter jag gärna en Norrlands Guld 2.8% med nya, fräscha logotypen!(Johan Spendrup, du når mig via Thimbenner@hotmail.com för diskussion om sponsring...)


//Thim

Torsdags-listan!

1. Markus Birro. Denne Markus Birro, som nyligen sa något i stil med "jag har aldrig velat bli känd".
Markus Birro är i grund och botten poet och författare. Dock så verkar detta inte betala så bra/Markus är urusel på sitt jobb. Så han extraknäckar. Bla så kan du höra herr Birro i radioprogrammet "karlavagnen", se honom som sidekick till Lennart Ekdahl i "Kvällsöppet", se honom hälsa på Malou i "Efter tio", se honom som expertkommentator till både Serie A och Premier League i canal+ och läsa hans skrifter Expressen. Och på sin fritid skriver han i sin blogg.
Är det bara jag som ser den röda tråden? Juste, media. Markus medverkar i ALLA olika typer av media. Detta finner jag en smula märkligt. Hur kan man ställa upp på allt detta, om man nu inte vill göra sig ett namn?
Hur tänker du Markus Birro?

2. Snälla busschaufförer. Ni vet när bussen är försenad och ilskan växer inom en. Man känner hur kylan biter sig längre och längre in i huden. Man förbereder sin allra argaste blick när man tillslut ser bussen komma, 7 minuter försenad.
Dörren öppnas och man känner ilskan skjuda genom öronen, ögonen skulle tillochmed kunna ha en rödaktig nyans. Och så sitter där den snällaste, gulligaste lilla herre man någonsin sett. Man kan verkligen inte vara arg på denne man. Så man går bak, sätter sig i ett säte och tvingas acceptera att man missar sitt tåg. Denna känsla kan liknas vid att ladda på en riktig hästspark och missa bollen. Man blir förvånad, snopen och skäms lite grann. Bort med dessa trevliga busschaufförer, in med fler surgubbar och satkärringar.

3. Julstress. Inte fenomenet julstress, utan begreppet. Vad fan är julstress? Jag jobbar just nu varje dag. Jag har handlat en julklapp änsålänge. Känner jag någon "julstress"? Nej, inte ett jävla dugg. Julstress är ännu en bortförklaring som Svensson hittat på för att kunna klaga lite mer över sin asdåliga vardag. Är de inte snön så är de julen som är problemet, som är käppen i deras hjul. Vad fan lever dessa människor för? Om ni nu blir så stressade av julen, börja handla nästa års julklappar redan nu då, så har ni de problemet ur världen. 


//Thim

Kastar in handduken

Om jag inte går och lägger mig snart kommer ja nog kräkas. Av trötthet.
Går det?
Hade tänkt blogga lite om dagens fynd, men det får vänta tills imorgon.

God natt sverige


//Thim

Har du det jobbigt?

Tänkte du, när du kom hem från jobbet: "Fyfan, måste städa nu när jag kommer hem.. och diska måste jag också göra. Jag som precis jobbat 8 timmar... Åh jag är helt slut!"
Ta och sätt ditt ego lite åt sidan och tyck synd om mig.
För jag har precis jobbat 14 timmar.
Med att diska.
Och imorgon ska jag upp klockan 5.
Det är synd om MIG.

Har lite planer på att dra igång en tävling på bloggen! Ska ta och framföra förslaget för min kollega innan helgen.


//Thim

Nedräkningen

Nedräkningsfunktionen räknade ner automatiskt från en hemsida där jag ställt in 24 december som önskat datum.
Därför är det sidans fel, icke mitt.
Och detta gick nu inte att rätta till/jag orkade inte kämpa med det, så jag raderade den jävla nedräkningen.


//Thim

Dags att möta sanningen

Okej. Nu måste jag säga det. Jag har legat och ruvat på det i flera veckor.

Det här kan komma som en chock för många av er, men sanningen måste faktiskt fram ibland.

Det går helt enkelt inte att blunda för det mycket länge till...


Jag pratar förstås om våran "countdown". Jag började ifrågasätta trovärdigheten hos denna den första December då den visade "22 dagar kvar till julafton". Då sa jag ingenting. Jag tänkte att Thim nog själv skulle lägga märke till det.

Nu känner jag dock att det är dags att agera. Hur värdelösa kommer vi inte känns oss den 23:e annars när nedräkningen är slut? Det vore ju grymt pinsamt.

Därför ber jag nu Thim som är countdown-ansvarig att fixa till detta. Själv ska jag gå och lägga mig och vila. Jag är nämligen sjuk.

Det är rätt synd om mig.

Väldigt synd om mig faktiskt.


//Benner


Aldrig mer fel bebis?Vad i helvete? Händer det alltså på riktigt att ungar förväxlas på BB?
Och HUR går de till när man förväxlar 2 ungar? Läkaren bär väl iväg på ungen direkt efter den föds, men vad gör han sen? Lägger han den i en "baby-pott" medan han byter handskar, och hoppas sen på att han får upp rätt unge igen?

Och framför allt: kan det vara så att jag är en förväxlad unge? Är mina föräldrar två stenrika, generösa, halvdöende personer utan en arvinge?
Hör gärna av er om ni misstänker att jag kan vara ert förlorade barn.


//Thim

Ledighetsansökan

Jag känner mig utsliten som bloggare. Jag bloggar för hårt, helt enkelt.

Därför ska jag nu sticka till Möja över helgen och vila upp mig. Komma i form.

Jag menar, jag har ju bloggat tillräckligt den här veckan för att kunna unna mig lite ledighet!


//Benner


Torsdagslistan, tre saker som irriterar mig

1. Dåligt uppdaterade bloggar.

Fy fan va irriterande det är. Lata människor som uppdaterar sin blogg typ en gång i veckan. Det stör mig grovt.

Antingen har man en blogg som man skriver i, eller så behöver man inte ha någon blogg alls.

Fy fan säger jag bara, fy fan.


2. Smaken i munnen när man har sovit middag.

Har ni tänkt på det, att man får en väldigt skum smak i munnen efter att man har sovit middag? En smak som inte finns där när man har sovit en hel natt. Då har man väl kanske sån här såkallad morgon-andedräkt i och för sig, men man har i alla fall inte smaken.

Den där smaken sitter sedan i resten av dagen. Det räcker dessutom med att man bara slumrar till så känner man den när man vaknar.

Det jag undrar nu är; varför känner man inte smaken när man vaknar på morgonen efter en hel natts sömn?

Följdfråga: Hur länge behöver man sova för att smaken inte ska kännas när man vaknar? Det måste ju finnas en tidsgräns för där smaken upphör?


3. Hemmakommentatorer på webradio.

Jag snackar hockey nu. Jag har just lyssnat på matchen Rögle-Södertälje i webradio, där det sitter en skåning och kommenterar. Han kallar Kenny Jönsson i Rögle för "Kung-Kenny", och bryr sig i nästa sekund inte om att ens säga namnen på spelarna i Södertälje. Han kallar helt likgiltigt dom flesta för "ssk-spelaren".

När Södertälje missar ett läge så sker det "lyckligtvis". "Han (en Röglespelare) lyckades lyckligtvis få fram klubban i sista sekunden och bröt den passningen"

När Rögle sedan missar en chans så är "tyvärr", ett bättre ord. "Tyvärr missar han mål".

Södertälje har sedan fått "billiga mål", medan Rögle har gjort "klassmål".

Som grillkrydda på moset så tycker han även att domaren är lite strängare i bedömningen mot Rögle än mot Södertälje.

Visst, låt den här killen få sitta och kommentera i en grötig lokalkanal i Skåne, men låt honom för fan inte kommentera i en kanal som sänds i hela Sverige. Man förstår ju knappt vad han säger...


//Benner


RSS 2.0