Bilduppdatering

Jag kände att bilden med dom fjantiga hattarna hade gjort sitt nu. Jag menar, studenten känns som någonting som inträffade för väldigt länge sedan för oss nu, nu när vi blivit så vuxna. Bilden får oss ju att framstå som värsta kidsen.


Ibland brukar vi dock försöka tänka tillbaka på vår skolgång och på studenten. Vi anstränger oss hårt och får då upp svaga minnen från denna avlägsna tid. Sedan skrattar vi gott och självbelåtet åt vad vi minns och säger högt för oss själva "vilka små pajasar vi var på den där tiden!", varpå vi skrattar ännu lite mer och ännu godare.

Vi minns när vi under vår första skolvecka vart hotade av den stora läskiga killen i matsalen för att vi "glodde". Den killen som för övrigt hade tuffa handskar på sig och som hängde med killen som var stor och såg otroligt dum ut. Vi minns hur skärrade och halvrädda vi blev och vi skrattar lite mer. "haha, på den tiden var man inte så kaxig! Bara en liten pojkspole", säger sedan någon av oss.

"Ja jävlar du. Käften full av mjölktänder och skrapsår på knäna. Haha! Those were the days", svarar sedan den andra tillbaka. Those were the days.


//Benner


Alive

Jadå kära läsare, andra halvan av duon är fortfarande vid liv.
Mitt dilemma med internet-anslutningen har ännu inte löst sig, därav den långa frånvaron.
Just nu är jag inne på mina kära systrars dator, den enda datorn jag inte lyckats förstöra än...

1 månad har nu gått sedan man klev ut i vuxenlivet.

Hur har de då sett ut?
Festat varje dag?
En vild partyresa till Kos?

Svaret är följande:
Jag har jobbat. Jag har jobbat på midsommar. Jag har jobbat varje freda och lörda.
Det som skrämmer mig mest är detta: jag har börjat läsa.
Om detta beror på en slags skollängtan i mitt undermedvetna, eller om jag rent av bara har blivit vuxen sedan den 29 maj, det vet jag inte.
Kanske har Funkes stenhårda inlärningsmetoder satt sina spår.
Vad som är ännu värre är att jag faktiskt planerat att bege mig till biblioteket imorgon för att låna ytterligare en bok.

Mogen nog för pension?

Förhoppningsvis återgår allting till det normala snart, huvudet ska supas i småbitar, minnesluckor ska dominera, bakfyllor och kräks ska vara en morgonrutin. Precis som en 18-åring ska leva sitt liv.

//Thim

Filmkvällsdags

Idag är det återigen dags för mig, Denise och Robban att ha filmkväll. Den skulle egentligen ha ägt rum igår, men då jag inte svarade när Robban försökte få tag på p.g.a. att jag var på golfbanan så uteblev den. Denise trodde att jag, så att säga, "langade en diss" och passade därför på att vara barnvakt åt ett tyskt barn.

Barnet ifråga såg dock mer spansk ut än tysk och inriktade sig mestadels på att skrika. Ifall någon ville veta liksom...


Hur som helst. Jag tror filmkvällen kan få en dålig start rent stämningsmässigt. Denise bad mig nämligen nyss att ringa till hennes sushirestaurang och fråga efter någon person. Jag vägrade. Tyckte det kändes obehagligt.

Sedan dess har hon inte pratat med mig. Men, men. Jag får väl ligga i och smöra som en jävla tönt för henne inledningsvis. Då borde den sura minen sakta men säkert börja suddas bort!


Håll ögonen öppna. Det kan komma live-rapporteringar från filmkvällen precis som senast!


//Benner


Gårdagen

Igår umgicks jag med David och Viktoria för andra dagen i rad. Såhär ofta har vi inte umgåtts sedan tiden då jag bodde i Älvsjö, vilket var för ungefär ett år sedan.


Det hela började med att Viktoria ringde vid sextiden och ville åka till Gröna Lund.

- Hm. dom stänger vid tio och vi kommer inte vara där förens tidigast klockan sju, sa jag tveksamt.

Viktoria vart grinig och lämnade över telefonen till David. Hon tyckte fortfarande det var en bra idé.

Jag och David kallpratade istället i ca 15 minuter utan att komma någonvart, medan Viktoria muttrade i bakgrunden.

- Bio då? Föreslog jag.

- Ja kanske det, sa David positivt.

- Gröna lund... muttrade någon surt i bakgrunden och våra bioplaner skrotades.

Vi bestämde oss för att träffas hemma hos Viktoria istället och bestämma något då.


Plötsligt var klockan 21 och vi satt rastlösa i Viktorias soffa och väntade på bättre tider. Vi rullade tummarna och gav varandra blickar som sa: "vad ska vi hitta på då?".

Jag föreslog att vi skulle kolla lite på fotbollen tills vi kom på en vettig idé. Trots ihärdigt stöd från min vän David så röstades förslaget ner. Både jag och David yrkade på fusk vid rösträkningen. Viktoria var dock stenhård och fullkomligt omedgörlig. "Ingen fotboll här inte", sa hon och flinade elakt och skadeglatt.

Istället föreslog hon bio. "Men jag sa ju det för flera timmar sedan! Nu är det ju försent?!", sa jag spydigt. Viktoria vart grinig igen.


Till slut åkte vi i alla fall och hyrde en film vilket gjorde alla på bra humör. Den goda stämningen mellan oss flödade!

En timme in i filmen var stämningen dock farligt nära minusgränsen igen... Filmen var seg och inget hände.

- Asså. Man vet ju redan från början hur den här filmen ska sluta, det är ju bara massa onödigt prat emellan, sa Viktoria.

- Hur kommer den sluta då?, Frågade David.

- Jamen. Dom kommer ju hitta den där killen och så. Eller inte vet jag, svarade Viktoria.

- Jomen precis..., sa jag och David och skakade på huvudet.


Efter filmen skiljdes vi åt och jag begav mig återigen hem till Huddinge. Jag försökte leta efter radiokanalen som sänder karlavagnen för att öka mysfaktorn på min natliga biltur men misslyckades. Det hade säkert slutat sändas.

I ren demonstration åkte jag därför hela vägen hem i total tystnad. Det kändes skönt.


//Benner


Högbo nästa!

Imorgon tar jag och Jocke vårt pick och pack och sticker upp till Högbo. Högbo är Sveriges hetaste partystad och vi åker dit för att festa järnet. Ett nonstop party över hela helgen står på agendan, med grymma liveband och fotboll på storbildsskärmar...


...Okej. Skämt åsido. Högbo lär vara en liten, liten håla uppe vid Sandviken och vi åker dit för att spela en golftävling.

Med tanke på att vi aldrig har spelat banan, att formen är knackig och att startfältet är förhållandevis bra så har vi inte så höga förhoppningar. Kanske kan detta vara positivt?


//Benner


Uppdatering

Nu har jag varit ute på Möja igen i några dagar och har därför inte kunnat skriva. Jag tänkte nu sammanfatta den senaste tiden lite lätt för att ge er läsare en bra inblick i hur livet som Benner har varit den senaste tiden.


Detta har hänt:


- Jag och Jonte åkte till Möja, laddade med massa öl och solade och kollade på fotboll i tre dagar.


- Mina småsyskon hade skolavslutning i Möja skola. Dom båda höll en ganska låg profil genom hela avslutningen...

Lillasyster visksjöng ut en låt tillsammans med en annan tjej och gjorde därefter inte så mycket väsen av sig. Lillebror agerade till en början självsäkert. Han klädde upp sig i snygga nyinköpta kläder, fixade håret i 15 minuter men ställde sig därefter längst bak i skaran av elever som stod och sjöng och syntes därför inte alls.

Dom är nog inte riktigt lika hungriga efter tid i rampljuset som sin storebror...

Dock får dom båda tre getingar och godkänt för sin insatts.


- Lasse Lagerbäck prioriterade som vanligt rutin före kvalitet när han tog ut startelvan till Greklandsmatchen. Sverige vann, men med tanke på hur dåligt grekerna spelade så var det ingen direkt bedrift.


- Jag vann en mindre (läs mycket liten) förmögenhet när Turkiet vann över Schweiz med 2-1. Jag prickade nämligen in både rätt vinnare och rätt resultat. Får tacka Faiks landsmän för det.


- Jag återförenades med mina gamla vänner David och Viktoria, som jag inte sett på länge. Det vart en tårfylld och stark återförening där dom positiva känslorna sprudlade. I alla fall i fem minuter... Sedan vart det som vanligt: jag och David gaddade ihop oss mot Viktoria som vart utstött.

Vi kollade på Hitta Nemo och fotboll och skiljdes sedan åt, återigen med tårar i ögonen. Vi ska nog ses ikväll också, troligtvis med samma resultat.


//Benner


Min nya dygnsrytm

Idag har jag än så länge hunnit med att:

- äta frukost.

- sitta i en bil i 2½ timme.

- gå 18 hål på en golfbana.

- ta en sväng förbi donken för att äta lunch.


Klockan är nu 13:16. En vanlig lördag brukar jag max ha hunnit med frukosten vid det här laget...


//Benner


Så fruktansvärt taktiskt

Som om det inte vore nog med att jag slipper blåsten och värmen imorgon, jag kommer ju dessutom utan problem vara hemma till premiär-matchen i EM!

Som sagt, taktiskt. Mycket, mycket taktiskt av mig att spela dåligt idag.


//Benner


Tidig start imorgon igen...

Idag var det som sagt den första tävlingsdagen på Torshälla Open. Imorgon fortsätter tävlingen och då startar man efter placering. Sämst först, sedan näst sämst osv.

Jag går ut klockan 07:30 imorgon... Mer behöver jag nog inte säga.


Nu tror ni alla säkert att jag tappat golfkänslan och blivit talanglös. Detta är ett antagande som även jag säkert skulle göra.

Så är dock inte fallet. Jag har varken tappat talangen eller golfkänslan, jag har bara blivit ett taktiskt geni!

Vi vet ju alla att sommardagarna bara blir varmare och varmare. Därför är det ju fullkomligt perfekt att börja klockan 07:30. Jag slipper ju den värsta värmen, och även vinden är förhållandevis lugn. Sedan kan dom topplacerade killarna gå ut efter lunchtid och genomlida en svettig helvetisk golfrunda. Det är då jag redan har lagt in stöten och avancerat. Som sagt, taktiskt geni.


Inför morgondagen har jag även passat på att byta caddie. Pappa som tog hand om förflyttandet av golfbagen idag har fått sparken, detta trots att han skötte sig exemplariskt. Pappa vart aningen ledsen när gav meddelandet om mitt caddiebyte under dagens presskonferens. Jag förstår honom. Det var ju faktiskt inte hans fel.

Dock är det otroligt mycket lättare att lägga skulden på caddien än sig själv ska ni veta!

Min lilla 14- (snart 15) åriga, ickegolfande lillebror tar imorgon över där pappa avslutade sitt arbete.


Med min smarta plan och med min nya caddie kan morgondagen inte resultera i annat än succé!


//Benner


Tävlingsdags

För ett par timmar sedan vart det klart att jag ska spela golftävling imorgon. Jag ramla in lite som på ett bananskal när någon lämnade återbud. Det roliga med det hela är att den killen som lämnade återbud var den killen som slog ut först av alla, det vill säga klockan 07:33. Tävlingen äger rum på Torshälla GK. (vid Eskilstuna ungefär)

Detta gör att jag nu har ställt väckarklockan på 05:28. Kul va? Någon som är avundsjuk?

Faktumet att jag dessutom inte har hållit i en golfklubba på två veckor gör det hela om möjligt ännu mer intressant!


Med andra ord: Jag har förutsättningarna på min sida...//Benner


Dags för comeback

Jag läste just runt bland lite bloggar på Internet och fick plötsligt ett sug. Nu jävlar ska jag dra igång igen!

Jag har otroligt tunt med bloggmaterial at the moment, så jag får göra det bästa av situationen. Skiva om ingenting liksom. Göra hönor av fjädrar. Ja, ni förstår.


Jag och Thim har under bloggavbrottet hunnit med att ta studenten. Vi har alltså tagit steget ut i vuxenvärlden och är numera inte längre kids. Vi känner oss inte heller längre som kids och framför allt så tycker vi inte att vi längre blir behandlade som kids. Men det är nog bara inbillning...

Saker som tidigare kändes kul känns numera bara barnsligt. Man har helt enkelt fått ett nytt liv.


Nu är detta comeback-inlägg tyvärr slut. Jag och lillebror ska nämligen ha TV-spels turnering!

Som sagt; ett helt nytt liv, fullt av vuxna aktiviteter.


//Benner


RSS 2.0