En dålig dag

Idag har jag i stort sett varit duktig och målat vårat hus hela dagen!
Dock var det mycke som inte gick min väg.. De var helt enkelt inte min dag riktigt.

Jag fick en taskig inledning då jag höll på att braka genom taket till våran halv-ute-plats eller vad man ska säga. Pappa skrek av skräck när jag klättra upp för stegen och helt obekymrat hoppade av på de klena plasttaket. Som tur var är jag ju inte allt för tung så både jag och taket klarade oss helskinnade ur situationen. taket gav dock ifrån sig ett par plågade höga knarrar.
Därefter började jag måla. Tyvärr målade jag med den svarta färgen på en del vita ställen, men tror ingen lägger märke till de.

Därefter började de på allvar hända grejer. Jag gjorde ett par imponerande smidiga rörelser samtidigt som jag pratade. Tydligen behärskade jag inte att göra båda samtidigt vilket resulterade i att jag sparkade ut hinken med färg i rabatten och över min tröja som låg brevid. Pappa gav mig hårda blickar och försökte därefter rädda de som räddas kunde.
Själv gick jag för ätt tvätta händerna och min tröja med vattenslangen. Jag vred och vred till kranen var på max men endast små droppar trillade ut. Irritationen växte i mig. DÅ, helt plöttsligt flyger framdelen på slangen iväg och slangen ger i från sig en mäktig okontrolerad stråle som jag inte ser vart den tar vägen. De skulle jag dock snart få veta.... Upp ur rabatten flyger nämnligen en förtvivlad och dyngsur pappa samtidigt som han ger ifrån sig ett så högt skrik att de lär ha hörts hela vägen bort till centrum. Den iskalla strålen hade tagit rätt i ryggen på den stackars mannen som desperat stog och kämpade för att göra sig av med färgen som jag vält ut i rabatten.

I dehär läget kände jag att min tid var kommen. Efter ca fem minuter av väl valda ord från den dyngsura fadern lunkade jag iväg med svansen mellan bena samtidigt som jag kände hur jag sjönk från nr 1 till nr 2 på listan över favorit-söner i denna familj. Robin passerade mig troligtvis inte hårfint på listan heller, utan han lär nu ha den gulaste ledartröjan man någonsin skådat i den här familjen!
Tydligen skulle jag ha skruvat längst fram på slangen för att öppna den. Onödigt att stänga den över huvetaget tyckte jag, slangen är väl ändå till för att man ska spruta vatten med den? Då behöver man väl inte stänga den.

Dessutom hade det nu bildats en stor vattenpöl intill huset där vi tidigare haft fuktskador, och till råge på allt hade jag lyckats gnida min målarfärgintäckta tröja mot mina byxor så även dom nu blivit svarta. (Det gjorde inget då de tidigare var ganska rödfärgade efter gårdagens blodincident)

Efter allt detta fick jag förbud att vistas i närheten av väggen där det målades. Jag fick istället gå och tvätta mina golfklubbor och märka upp golfbollar inför morgondagens tävling. Kul.

//Benner

En händelserik måndag

Idag har jag och Angelo varit i stan för att uppgradera garderoberna inför skolstarten. De gick ganska bra!
De tre första timmarna gick Angelo runt i Stockholm och provade jeans i varenda affär.
Själv fick jag stå utanför provhytten och kallpratade med diverse anställda samtidigt som de langade byxa efter byxa till den jeanstestande killen. Spännande.
Till slut kunde han dock bestämma sig och vi kunde börja handla på allvar.

I övrigt så har jag arbetat hemma i och utanför huset idag då de ska målas lite här och där. P.g.a. vädret föredrog jag arbetet inomhus.

Idag har jag även fått en boll-sponsor till golfen :) 12 dussin bollar för ungefär 7000 levererades hem till oss idag. Nu känner jag presen på mig att börja lyckas i tävlingarna.
David tror på mig för första gången i mitt liv. Känns bra att ha hans stöd.

Nyss hände en jävligt otäck grej! Jag satt här vid datan och talade med diverse individer och utan att jag tänker på de klämmer jag lite löst på näsan. (jag har en sån här näsa som är ganska bra att klämma på eftersom den enligt tullingebor på något sätt liknar en clown-näsa)
Klämmet skulle dock visa sig få förödande koncekvenser. En ström av attackerande näsblod bokstavligt talat forsar ut mitt i mitt skrivande!
Dum som jag är springer jag inte efter papper de första jag gör, utan sitter lugnt och stilla kvar och berättar för alla att jag strax är tillbaka p.g.a. personliga skäl, samtidigt som min vattenkran till näsa forserar ut den röda vätskan.
När jag väl kommer in på toan blir situationen om möjligt värre. Som om de inte vore nog med att jag har känslan av att befinna mig i ett översvämningsdrabbat england, så har någon elak själ tagit friheten att ta de sista på toarullen utan att sätta tillbaka en ny.
Skakandes av illska över den personens handling försöker jag på ett akrobatiskt sätt hitta en toarulle i skåpet samtidigt som jag står med huvet halvt nere i handfatet. Till slut lyckades jag. Skönt.

När jag nu sitter ner i efterhand och tänker tillbaka på den traumatiska upplevelsen vill jag även minnas att de var jag som inte satt dit den nya rullen.. Jag har nu lärt mig en läxa och de var nog sista gången jag glömde de!

//Benner

Golf, fotboll och djurslakt!

Nu är jag hemma igen efter ett par dagar på farmors landställe i västerås. Där utspelade sig den årliga, prestigefyllda familjegolftävlingen för femte året i rad. Jag tog självklart hem den, för andra gången. Detta trots att min trogne caddie Thim inte medverkande som baglyftare pga kompledighet.
Pappa som vunnit de tre övriga åren var i otroligt dålig form och bjöd inte på något motstånd över huvetaget. Plastbrosan var närmast segern men tappade. Nerver antar jag.

Pappa visade sig dock ha en annan talang i år! Varje kväll kör vi nämnligen ett par omgångar plump. Pappa vann nästan varje gång. Han hävdade att hans talang troligtvis uppkom redan som barn, då han varje semester tvingades åka upp till norrland och sitta och spela plump hela dagarna. Han hoppades på medhåll från oss övriga och att vi skulle tycka lite synd om honom. Ingen reagerade.

Idag har jag varit på fotboll. Djurgårn-Elfsborg. Det såg länge ut att bli en tråkig historia trots spelövertag för dif, men i den 87:e minuten slog han till! Djurgårns stjänskott till 14 miljoners värvning Quirino! Efter att ha legat i ca 20 sekunder i straffområdet och tagit sig mot ansiktet i stor smärta reste han sig upp lagom till bollen damp ner vid fötterna och tröck in 1-1. Därefter gjorde Kuivasto 2-1 i 92:a. (inte med huvet!) Nu börjar de se riktigt bra ut :)

För övrigt har min plastmamma jagat djur utanför vårat hus idag. Hon började med att elda tvestjärtar. Därefter övergick hon till att slå ihjäl dom med skor, för att sedan övergå till att använda en skruvmejsel. Däremellan hann hon även med att med hjälp av häcksaxen klippa sönder mördarsniglar. 
Vår stulna katt (som fortfarande är kvar!) började se aningen orolig ut. Hon anade väl att hon stod på tur och gick in och gömde sig. Även jag och pappa höll oss på avstånd!

//Benner

MetallicaMetallicaMetallica!

Idag var då dagen kommen!
Gudarna för oss med normal musiksmak hade anlänt till Sverige och stockholm stadion. Och som dom gjorde de!
Med en så gott som ultimat setlist mosade dom allt jag tidigare sett i musikväg.

Thim och jag åkte in vid 12 tiden, och trots att de var ganska mycke folk där då fick otroligt bra platser ca tio meter från scen. Danne, "Kjellan" och "Marre" va dock inne redan igår och lcykades hamna längst fram. Jag och Thim kände nog ändå att våra små flugviktskroppar inte skulle klara de trycket som de innebär att stå där framme, så vi nöjde oss gott och väl.
Med tanke på de ytterst tveksamma vädret som rådde under morgonen och förmiddan är vi nog ändå ganska belåtna över att vi spenderade natten hemma i värmen. Vi fick ju tillräckligt med regn och kyla under våra timmar i kön.
Som tur var sprack vädret upp till kvällen och de vart en underbar afton. :)

Andra händelsevärda saker under dagen:

-Danne Eriksson kom till stadion 30 minuter innan insläpp, men var trots de inne bland dom första. Han kan, den killen!

- En kille stod och spydde i kön vid 14 tiden. "amatör" yttryckte sig Thim.

-Jag fick lite oväntat en puss på kinden av en lyckig främmande kille. De visade sig att han i all hast och lycka tagit fel på mig som sin flickvän bakifrån... Jag kände mig smått kränt över att bli tagen för en tjej och ställde mig därför på ett manligt sätt och försökte se hård ut för att undvika fler missförstånd. Det funkade bra.

-Danne fick ett plektrum!

-Publiken kastade papper och bananer på HIM och vägrade ta emot sakerna som de gav till publiken. Aningen respektlöst.

//Benner

Sista minuten!

Som ni nog alla vet, iaf de flesta av er, så spelar Metallica på stadion imorgon.
Metallica, världens genom tiderna största metal band.
Visst, ja har redan sett dom en gång, på ullevi, men visst sved de när man inte fick någon av biljetterna till morgondagens spektakel!
Men jag höll huvudet kallt, för jag visste att jag skulle få lägga vantarna på en biljett tillslut.
Och här sitter jag med en biljett som jag fick för ett riktigt vrakpris! 700!
Dagen innan så får jag tag i en biljett! Glädjen vet inga gränser, Metallica och HIM!

Dagens låt: Allt Metallica

//Thim

Lördag

Idag var det fotbollsturneringsdags, och som sagt dags för hagsätra pizzeria att återförenas.
Tyvärr kunde jag inte medverka p.g.a. känningar av en gammal lårskada... Eller helt enkelt lathet och en negativ inställning p.g.a. de tveksamma vädret. Hur som helst skulle jag ändå till Möja senare under dagen och kände att de inte var någon större ide.
Enligt rapporter gick laget dock vidare till slutspel. Tyvärr inte tack vare sportsliga framgångar, då de förlorade alla matcher utom två. En av dem oavgjord och den andra en vinns över TJEJlaget... Den riktiga anledningen till avancemanget var att andra lag lämnade WO då vädret enligt rapporter var "så jäkla pissigt".

Nu är det bara 5 dagar kvar till årets stora höjdpunkt! Metllica på stadion! :)

//Benner

Katt kidnappning!

När jag kom hem från Möja igår upptäckte jag ganska snabbt att vi fått en ny familjemedlem. Jag gick helt ovetande in i huset och upp på mitt rum för att till min stora förvåning hitta en katt utbredd över sängen! Katten gav mig lite små-kyliga blickar som att jag inkräcktade på hans område.
Det visade sig att pappa och Andrea (plast-mamma) hade hittat katten när de va ute och promenderade och att den hade följt efter. Självklart matade dom den och lät den komma in i huset också, och sedan dess har den inte lämnat tomten.
Jag föröskte lugnt berätta att katten troligtvis har en ägare, och att man inte bara kan ta hem en katt sådär men de båda låtsades inte höra och började istället döpa den.
"Fido" föreslog pappa och och kollade med en överlägsen blick på oss andra som att han kommit på något riktigt smart namn. Andrea var skeptiskt.

Det roliga med de hela är att de påminner om en otroligt meningslös bok som Thim läste på svenskan i våras. Boken handlade om en kvinna som hitta en katt som hon tog hem och såsmåningom dog den. Där i mellan berättades de om att katten var en så kallad "fin katt, med stora håriga testiklar!"
Vår svenskalärare informerade oss om att författaren var aktuell för nobelpriset. Ett pris som jag redan innan jag fick höra detta hade ganska låga tankar om. Jag och Thim håller tummarna för att hon får det en vacker dag.

//Benner

Äntligen tillbaka!

Nu har man då kommit hem från Möja igen och kan skriva lite här.

På Möja har jag och Thim, i sällskap med Angelo och Jonte firat midsommar. Midsommar på Möja innehåller ALLTID sill och nubbe, säckhoppning runt midsommarstången, dans på dansbanan samt en otrolig mängd alkohol.

Säckhoppningen är otroligt prestigefylld och vi grabbar var extremt taggade för att kriga oss fram till midsommarstången och tillbaka i våra säckar. Tyvärr hade vi också två andra deltagare som hoppade över krigandet och bara satsade på segern, vilket gjorde att de kom 1a och 2a. Vi övriga fyra låg nog mer på marken än vi stod upp under vårt varv runt stången. Jonte knep tredjeplatsen efter de två utomstående killarna, och vi andra kom i mål ganska samtidigt.

På kvällen festade vi sedan järnet, lixom dagen efter.I övrigt har inte särskillt mycket hänt på Möja. Jag har jobbat en del på dagiset och dragit in lite pengar till de kommande bil-köpet. :)


Idag har jag gjort en av de jobbigaste grejerna jag gjort i hela mitt liv. Jag har berättat för en av mina bästa tjejkompisar om hur jag egentligen känner.. jag träffar henne alltid jätte mycke på sommrarna, och inför varje sommar tänker jag att vi bara ska vara kompisar. Men när jag väl träffar henne går det lixom inte.. Det är något helt speciellt med henne som jag inte kan sätta några ord på. Jag mår så bra av att vara med henne, blir glad bara av att se henne och kan lixom inte tänka på något annat än henne hela tiden. :( Hon är helt enkelt den underbaraste jag vet och jag skulle göra vad som helst för att få henne att känna på samma sätt.

Det har pågått i typ tre års tid nu, och trots allt som har hänt kan jag inte få ett slut på det. Det är förstås jätte jobbigt när det är en så bra kompis som jag inte vill förstöra nått mellan. :/


Aja nu ska jag inte sitta här och vara så blödig.. Kände att jag behövde skriva av mig lite bara.

På torsdag är det iaf golftävling i Mora och jag har på känn att de kan bli min tävling! (haha som alltid, eller hur David?) :D

Eller förresten, den här gången säger jag ingenting. Har ju inte spelat på skitlänge så får väl helt enkelt hoppas att de funkar bra ändå och att man kan placera sig topp 18 för att få spela nästa omgång. Alltså inga höga krav den här gången!


I övrigt är det fotbollsturnering på Lördag. Hagsätra Pizzeria ska återförenas! Dock med nytt namn, pga att pizzerian drog tillbaka sin sponsring efter den otroligt usla och pinsamma prestationen senast... Klart förståligt.

Vi har dock gjort ett par lovande värvningar och en del spelare har inte fått nytt kontrakt..

Vi är återigen otroligt optimistiska!


Dagens låt-tips: Aerosmith - Angel


//Benner


RSS 2.0