Detta Nippon!

Ja, e24.se skriver om pizzakedjan Domino, som firar 25 år på Japanska marknaden. För att fira detta har man gått ut med en jobbannons där man söker ett 18-årigt pizzabud. INGA krav på tidigare erfarenhet eller utbildning, what so ever.

Bara det faktumet att man firar genom att anställa en HELT vanlig tonåring får mig att reagera en aning. Saker och ting är ju i och för sig annorlunda over there, man äter sjögräs och noppar könshår.

MEN, nu är det så att den här vanliga fjuniga, soffliggande, slas-has till pizzabud kommer få en astronomisk lön på 200 000 SEK i TIMMEN! TVÅHUNDRATUSEN SVENSKA KRONOR, fast i japanska yen då, kanske.

"Vi är förvånade över hur stor uppmärksamhet detta fått, säger Dominos talesperson." No shit?
"- En vild gissning är att det är lönen, som är 2 500 gånger större än en normal japansk timlön, som drar." NO!?! SHIT!?!

Nu får dock den anställde bara jobba i en timme, och det kommer endast att anställas ETT pizzabud i denna top notch-pizzabud-klass, men är det inte ett väldigt udda sätt att fira 25 år på? Kan inte pengarna läggas på ett rejält fylleslag i japansk anda?
Sjögräs och självplågning für alles!


//Thim

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0