Fotbollsmatch


Idag är det som alla säkert vet alla hjärtans dag. En dag som jag aldrig tagit särskilt seriöst.

Det måste ju vara den absolut meningslösaste av årets "speciella" dagar.


Hur som helst. Dagen till ära så hände det en jävligt intressant grej! Det var lite som när man får smuts på tröjan och desperat försöker gnugga bort, men istället bara gör fläcken större. Alltså, allt blir bara värre ju mer man försöker få det rätt.

Det hela började med en oskyldig fotbollsmatch i gympasalen. Svennarna mot blattarna (såklart). Det låg mycket på spel. Om vi vann, så skulle invandrarna aldrig få kalla oss "svennar" mer, och om dom vann så skulle vi aldrig få kalla dom "blattar" mer. Som sagt: Mycket på spel.

Blattarna, med Faik, Ghali och Polash i laget öppnade starkt och hade länge ledningen. Vi svenskar visade dock prov på vikingaliknande kämparinsatser och plötsligt hade vi vänt till 10-9!

När ställningen sedan var 10-10 stukade vår fenomenala flygande målvakt Jinder foten och matchen avbröts. Blattarna hävdade att vi lämnat WO och tog på sig segern.


Nu började folk istället sparka lite oseriöst på bollen i väntan på att Jinder möjligtvis skulle bli spelklar igen. Plötsligt sparkar Henke bollen högt upp i taket. Så högt att bollen aldrig kom ner igen... Den satt nämligen fast uppe i taket på en bjälke eller vad man ska säga.

Henke känner en viss panik och tar till drastiska åtgärder. Av ren impuls tar han av sig skon för att försöka få ner bollen genom att kasta skon på den. Två minuter senare är skon vackert placerad jämsides med bollen uppe på bjälken. När Henke börjar snöra av sig sko nummer två känner jag mig tvungen att ingripa och få bort de idiotiska demonerna som cirkulerar i killens huvud, för att få honom att kunna tänka klart igen. Det funkade.

Pricksäkra faik börjar nu istället kasta små järnstänger mot bollen och skon, och får efter ett par försök ner bollen. Skon blir dock kvar.

Efter 30 minuters kastande är vi på väg att ge upp. Då klättrar Faik upp och ställer sig på en basketkorg för att få bättre kastvinkel. Nu börjar det här kännas riktigt illa. Någonstans inom mig känner jag nämligen att Faiks tyngd kommer få hela basketkorgen att ramla i golvet, och då vore förödelsen fullständig.

Tänk er själva när vi ska förklara för idrottslärarna varför Faik ligger skadad under en nerriven basketkorg och varför Henkes sko sitter fast uppe i taket...

Nu löser sig allt till slut ändå. Faik får efter tio minuter uppe på basketkorgen nämligen till de perfekta kastet och skon trillar ner.

Som att ingenting har hänt lämnar vi därefter salen och promenerar glatt in i omklädningsrummet samtidigt som vi känner att det här nog var sista gången vi spelade fotboll på en rast...


//Benner


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0