Glödlampor

I mitt tak hänger en takfläkt med 5 lampor i.
Jag är en väldigt miljömedveten människa, så därför släcker jag alltid lampan när jag inte har någon användning av den. Trots de så slocknar lamporna en efter en. Nu var det så att jag bara hade en av 5 lampor kvar. Även den började visa tecken på att den sjöng på sista versen, så jag åkte och köpte två stycken tvåpack med lampor. Till mitt förtret så hade jag köpt fel fot. Det finns alltså en smal och en tjock typ av fot till lamporna. Jag blev väldigt arg, men svensk som jag är så accepterade jag detta och nöjde mig med en halvt skinande glödlampa.
När även denna slocknade för några dagar sen fick jag känna på konsekvenserna av min svennighet.
Jag var tex tvungen att använda mig av ficklampa för att kunna hitta rätt kläder i garderoben och låta sänglampan stå på dygnet runt för att överhuvudtaget kunna lokalisera mig i rummet.
 
Nu fick jag dock en ny chans att åka och köpa lampor och denna gången va jag mycket noga med att leta efter småfötterna. Jag gräver runt bland lampförpackningarna på Willys och hittar tillslut raden med småfotingar. Den sken som en sol bland alla dessa storfötter. En helt orörd rad med underbara glödlampor. Jag köpte 3 tvåpack.

När jag nu skulle skruva i dessa, med visst problem pga bristen av ljus, så upptäcker jag något fasansfullt.
Jag hade, av någon jävla anledning, fått 1 paket med småfötter och 2 med stora. Hur kunde detta hända? Jag tog dom från en helt orörd rad, där en småfot stod längst fram.

Nu har jag iallafall skruvat i dom två lamporna som passade och hittade ett par lampor hemma, dock av annan modell. Så jag har nu 2 runda lampor och 2 avlånga. Mycket estetiskt.
Nästa gång ska jag be en expert plocka fram mina lampor, för detta verkar vara snudd på omöjligt.

Jag vill bara passa på att fråga er läsare, om någon har en jävla susning om varför det finns två olika storlekar på lampor, när själva lampan ändå har samma form, storlek och watt?


//Thim

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0