Från värdelös till världsbäst

Det här är vad jag kallar en snabb vändning. Visst är det fruktansvärt kul egentligen.

Kovalchuk går från att vara helt avrättad av såväl svenska kommentatorer som av övriga världen till att bli VM-hjälte. I två och en halv period öser dom svenska kommentatorerna dynga över killen. Klankar ner på hans dåliga självförtroende, hävdar att han borde bänkas och påpekar alla hans fel och brister. Han gör helt enkelt ingenting rätt. Han är ingen fördel för sitt lag, enbart en belastning.

Sen har han plötsligt på egen hand vänt VM-finalen och lovorden flödar.

Han går från att bli ihågkommen som VM:s största flopp till att möjligtvis få bli den första personen som till publikens jubel lyfter bucklan på Rysslands motsvarighet till Sergels torg.


I övrigt är jag inte speciellt förtjust i hockey-VM. Jag tycker helt enkelt att hela tillställningen är värdelös.

Tänk er själva att fotbolls-VM spelades varje år och att Sverige i praktiken bara spelade med allsvenska spelare. Inte alls kul.

Det är precis så hockey-VM går till.


Dock tycker jag att det är kul att lyssna på kommentatorerna. Dom svenska kommentatorerna är nämligen så fruktansvärt jävla blågula att det är skrattretande. Så fort svenskarna gör fula grejer så är det skitbra gjort. När motståndarna senare gör liknande företeelser så blir kommentatorerna rasande, ja riktigt upprörda. Då ska matchstraff delas ut och motståndaren i fråga borde brinna på bål för sitt satanistiska handlande.

Att dom sedan koncentrerar en hel VM-final till att kommentera dom svenska domarnas insatser istället för att prata om matchen gör bara det hela ännu mer komiskt.


Nog snackat om hockey nu. Vi vill be om ursäkt för att bloggens kvalitet sjunkit drastiskt den senaste tiden. Det är lite mycket i skolan just nu och vi har helt enkelt inte tid. Speciellt inte Thim som just nu är inne i den mest intensiva pluggtiden som jag någonsin skådat. Han gör en riktig monsterinsats faktiskt.

Det kommer dock bli bättring. Om 11 dagar tar vi nämligen studenten och gör därmed ett drastiskt karriärbyte. Vi går från att vara studerande till att faktiskt bli arbetslösa. (bortsett från en del ströjobb)

Därmed kommer vi ju ha ofantligt mycket tid att skriva på och kanske, jag säger kanske, kommer bloggen då uppleva sin bästa period hittills.

Kanske kommer vi satsa på att göra en Kovalchuk och gå från att få höra att vi har tappat allt till att faktiskt bli hjältar!


//Benner


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0