Fotbollsturneringen

Jag är ledsen att ni fått vänta på resultatet från fredagens fotbollsturnering, men jag har varit hos mamma på Möja och har därför inte kunnat skriva.

I alla fall. Fredagen började med körkortsteori på morgonen. Därefter bar det iväg till idrottshallen där Hagsätra Pizzeria samlades för att ladda inför turneringen och snacka taktik. Alla var grymt positiva och otroligt optimistiska. Första matchen spelades mot Hellsens Angels. "överskattade" sa vi och kände hur vi fortfarande flög runt på små moln av optimism. "0-0 kan alla spela mot dom där i sju minuter" hörde jag någon säga.

Plöttsligt var matchen igång och vi hade fått fyra snabba i baken...! Ingen förstod vad som hänt.. "otur" konstaterade vi och kom fram till att detta var turnerinens bästa lag, och 0-4 var faktiskt helt okej siffror. Vi var fortfarande positiva och jag som lagkapten fortsatte peppa grabbarna.


Match två spelades mot förra årets vinnare och stod ganska länge 0-0. Men sen hände det. Vår lysande högerback Danne spelade i en pressad situation hem bollen till vår lite orutinerade målvakt som tyvärr plocka upp bollen med händerna... Frispark exakt vid straffområdet och 1-0. Målet knäckte oss och matchen slutade 2-0.

Jag lyckades för övrigs skjuta ner domaren.


Därmed var vi utslagna ur turneringen men de återstod fortfarande en match, den mot Lärarlaget. Den matchen vi var tvungna att vinna för att rädda vår heder!

De vart en jämn match som tyvärr slutade 0-1... Vi åkte med andra ord rakt ut ur turneringen med målskillnaden 0-7..

Vårt självförtroende var nu helt kört i botten. VI satt nedstämda i omklädningsrummet och lyssnade på sorgsen musik i nästan en timme innan vi gick ut och kollade vidare på turneringen.


Nu gjorde dock en av våra spelare ett karriärbyte. Ghali bytte den förluststämplade pizzabagar-tröjan mot en domartröja och kom att bli turneringens skönaste domare!

Så fort "Galla" betredde planen hamnade han i bråk. Vid varje domslut han tog var han på väg att få stryk. Killen kunde inte ens gå in och vara linjedomare under en straffläggning utan att hamna i händelsernas centrum!

Han är heller inte den fega domaren som bara står där och ser på, utan han kastar sig in i situationen för att stoppa bråk och delar ut knuffar åt alla håll. Knuffarna stoppade inte mycke utan förvärrade snarare situationerna som istället slutade med att de var domaren spelarna ville åt!

Jag och Danne vek oss av skratt där vi satt tryggt och bekvämt på läktaren och såg på.


Tyvärr spelades turneringen aldrig klart.. Med 39 sekunder kvar av den andra semifinalen vart de lite oroligt mellan två personer och helt plöttsligt var det bara svennar kvar på den tidigare så välfyllda läktaren. Resterande åskådare hade slängt sig in på planen för att delta i de stora bråket.

Som tur var dömde inte Ghali matchen. Om han hade gjort de hade väl jag och Danne behövt ge oss in i folkmassan för att försöka få ut den lille stackaren.


I övrigt har jag som sagt bara varit på Möja och tagit de lugnt i helgen. Vilat batterierna efter den ansträngande fotbollturneringen.


//Benner


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0